razzeltrazzel

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Träningshelg

Av Mia - 17 mars 2010 21:45

Ja, jag vet att det var länge sedan jag skrev i bloggen. Men förra veckan hände det inte så mycket. Jobbade alla dagar eftersom Gunilla har semester och även denna vecka är det alla dagar.

Razzel slet ju av en klo förra lördagen så det har inte blivit några promenader. Vilket väl är lika bra för det är rena isgatan runt omkring här. Man får vara glad att man kan gå ut och rasta. Måndagarna är ju träningskväll för mig. Inget undantag dessa två måndagar. Man är helt slut.   I helgen som var hade vi en träningshelg med Anna Löfgren och Ingrid Åkerström som instruktörer. Jag var osäker in i det längsta om jag skulle köra med Razzel eller inte.

På lördagen hämtade Carina mig och Razzel, jag fick åka med henne så kunde Lars-Åke ha vår bil hemma. Men innan dess så skulle jag ju gå ut och rasta Razzel. När jag böjde mig fram och skulle ta på honom skon så låste sig ljumsken för mig. Tror att det är en muskel som drar ihop sig, men jag vet inte. Det gör i alla fall in i helvete ont -på ren svenska. Jag maserade och maserade, la mig på sängen. Efter en timme ungefär kunde jag gå hjälpligt, så jag kunde åka med Carina upp i alla fall. Sedan haltade jag runt hela förmiddagen innan det släppte helt.

När man står och tittar på Anna och ekipagen blir man ju så inspirerad. Så jag sa att jag i alla fall måste köra med Razzel. Till saken hör att han inte alls verkade berörd av sin tass. Annars hade jag naturligtvis inte kört med honom. Alla hade vi lite olika "problem". Mitt är ju att han går upp i varv, biter i koppel och även mig ibland. Dock inte efter kastrationen faktiskt. Peppar, peppar. Vad vi gjorde med honom var att jag la handen på hans huvud/panna och "tryckte" neråt. Lite hårt och lite lätt. Gick fotgående och klappade honom från mungipa till svans. Inte lätt att gå samtidigt kan jag säga.    Men vilken skillnad på hund! Det "lilla" dominansbeteendet gjorde stor skillnad. Jag fick en betydligt mer avslappnad hund framförallt när vi stod stilla och pratade och lyssnade. Han pep inte en enda gång.

Vi prövade samma sak med några andra hunder också med gott resultat.

En annan sak som vi också prövade. Några ekipage ville ha hjälp med framåtsändandet. Men när man började peta i det så är det faktiskt inte så många hundar som verkligen vet vad dom ska göra. Riktning mot gruppen osv. Nu har jag ju inte börjat med det men en första övning var att ställa hunden kopplad. Gå framför och bakom hunden. Säga stå och bra. Hur många hundar tror ni stod stilla? Inte så många faktiskt. Inte ens det "kan" våra hundar. Berömma bakifrån, oj, oj vad vi måste träna på det. En hel del man glömmer bort när man tränar.

Lite kort blev det också. Det var ju ett helt underbart väder. Det riktigt brände i ansiktet när man stod mot solen.   


Sonja redo för fotgående.

 

Men hallå! Ska inte hunden följa med?

 

Följa handen kan jag i alla fall sa Sune.

 

Även Trill följer handen.

 

Tänk vad lätt det är att titta på andra och se vad dom gör för "konstigheter".   Men det är tur man har kompisar som kan skälla på en annan också när man gör tokigt.

 

Här går Trill jättefint och Donald har handen nere.

 

Här får Anna en puss av Trill.

 

Johanna och Tilo. Vilket ekipage! Dom kommer att gå långt. 

 

 

Jag vill väldigt gärna följa min matte.

 

  

Ser ni? Det bara rinner från taket.

 

Lite fika hann vi med också i solen.

 

  Vi är så bortskämda. Carina bakar så goda tårtor. Morotskakan än sååå god.

Tack Carina för det. Lite lunch hann vi med båda dagarna också. Från Tina's Catering i Flen. På lördagen blev det köttgryta med ris. Den var det stuns i. Och på söndagen pasta med kycklingröra. Mums så gott.

 

Här kommer Anna och Yatzi i fria följet. Hon är för härlig den hunden.

 

Anna L blev lite förtjust i Yatzi. Men vem blir inte det.

 

Anna tränar på snabbare inkallningar. Men är det en rottweiler eller en padda som sitter där? Hi,hi.

 

Å så leker vi av bara den. Yatzi gillade i alla fall det.... Anna hejar på!

 

  

Michaela och Viggo går fritt följ.

 

Michaela ser glad ut? Kan det bero på att Viggo är tyst?

 

Även Michaela prövar på "handpåläggning".

 

Tänk att så lite kan ge så stort resultat!

 

Liliane's tur att köra fritt följ.

 

Nu vet vi att Viktor kan bättre än så här.

 

"Handpåläggning" här också.

 

Smart grej!

 

Anna (inte instruktör Anna) hade en smart grej, som man egentligen hade till fotografering men som fungerade utmärkt som target att sätta godis på. Framförallt när det inte gick att sticka ner något i backen.

 

Donald skall träna lite kryp med Trill.

 

Vi körde ju kortare pass så att alla fick köra två gånger. Det blir ju inte så mycket tid per ekipage, så man får ju suga åt sig när man står och tittar.

 

Jag och Razzel lyssnar och lär.

 

Lämnade över kameran   till Sonja eller Anna?! Så man själv får vara med på bild.   

 

Man får inte vara rädd för att bli uttittad.

 

Linförighet.

 

Tyckte själv att Razzel inte gick bra, men när man ser på korten så ser det ju riktigt bra ut.

 

Bra kontakt!

 

Svansföringen är ganska bra.

 

Handen på huvudet = lugn hund.

 

Smekning från mungipan till svansen, försök med det samtidigt som ni går fot med hunden.

 

Nu har svansen sjunkigt lite längre. Trevligt ser det ut.

 

Lugn och avslappnad hund. Känns skönt. 

 

  

Viktor som tränar framåtsändande.

 

Michaela och Viggo. Handen på huvudet.

 

Röja fick ju bara titta på, så man måste ju fotografera henne också.

 

Fast jag skulle vilja vara med.

 

Nu är det något som händer!!

 

Johanna tränar kryp med Tilo.

 

Nu är det Sonjas tur att träna stå med Sune.

 

Kan man ha det bättre tycker Yatzi!

 

Johanna vill ha mer fart i apporteringen med Tilo. Vad är problemet? 

 

Inget tugg här inte. Den hunden gör allt "rätt".

 

Farten? Ja vad säger man? Tungapporten inga probelm.

 

Trill på väg i en budföring.

 

Vilken häck! :-)

 

När man ska berätta om en sån' här helg. Man vet inte hur man ska få med allt. Så många intryck och så många aha-upplevelser. Nu gäller det bara att hålla i och verkligen köra efter detta. Och att träningskompisarna verkligen är på en. Jag ser fram emot en ny helg i höst eller nästa vår. Vi får se. Alla var i alla fall jättenöjda- Även gänget i den andra gruppen som tränade för Ingrid. Håll ni i det ni har förutsatt er.

 

Ja äntligen fick jag till det här inlägget efter sex försök. Höll på att bli galen igår, när det bara "slog backut" hela tiden.

 

Skall försöka bättra mig och skriva lite mer frekvent.

Ha det bra till näsa gång.

 

Tingeling   

 

Mia

 
 
Anna Hellberg

Anna Hellberg

20 mars 2010 07:37

Äntligen kom uppdateringen :) Bra sammanfattning och vilka härliga bilder på oss alla

http://www.keeponix.se

 
Ingrid

Ingrid

20 mars 2010 23:33

Har inte surfat runt på ett tag...som du kanske förstår. Verkar varit en bra helg med Anna - och bra väder också för den delen. Kul att det kändes bra för er. Hör av dig och kom gärna förbi och socialisera med puppisarna. Det är bara bra för dom.

http://www.kennelenduro.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 18 juli 2011 10:10

Denna sida uppdateras inte längre, då Greta har fått en egen blogg    och min prins Razzel inte finns bland oss längre      Tjingeling      Mia ...

Av Mia - 23 april 2011 19:10

Ja det blir ju inte så mycket träning för mig och Greta men lite var vi i alla fall med på träningshelgen som var på klubben 16-17 april. Ett 30-tal var med på lördagen och ca 20 på söndagen. Jag lottade in oss i olika grupper och så cirkulerade ...

Av Mia - 16 april 2011 19:26

Ja nu tog Bloggplatsen emot resterande bilder. Så här kommer ett kollage igen      Vi tragglar vidare med spåret   Ser nästan ut som hon spårar   Lite godis hjälper till   Ett steg till   Åh, där ligger leksaken ...

Av Mia - 16 april 2011 17:41

Hej! Nu kommer här lite utlovade bilder på Greta. Vi var på klubben i onsdags kväll och "tränade" lite. Tog en del kort och några kommer här.   Måste ju visa att öronen har ställt sig upp   På tomten med ett löv i munnen   Usch...

Av Mia - 13 april 2011 22:03

Min vackra Prins   Har varit utan dator ett par dagar och tänkte idag lägga ut en del nya bilder på Greta! Men tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Idag fick min stora lilla Prins sluta sitt liv.    Att det har varit något fel ...

Ovido - Quiz & Flashcards