razzeltrazzel

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Mia - 7 april 2010 21:48

Ja nu är jag här igen. Blir bara en kortis idag. Jobbade i tisdags. Lite jobbigt att jobba en dag för att vara ledig igen. Men, men   

Igår hade vi möte med tävlingssektorn på klubben. Först var det tävlingsmöte för spårtävlingarna och sedan TS-möte. Jag åkte dit direkt efter jobbet. När jag åker från station så tycker jag att bilens växlar beter sig lite konstigt   det är svårt att få i någon växel. Men jag hade ju 2:an i så jag fortsatte att köra på den. Kom i alla fall fram till klubben. Väl där så tittar man i motorhuven och Ralf kommer fram och konstaterar att det läcker bromsolja från växellådan. Det var så att när vi köpte bilen så sa säljaren att håll koll på den där burken för den måste ni fylla på olja minst en gång i veckan. Så Lars-Åke hade kollat och i söndags var den full. Men nu var den tom. Bredvid fanns en annan burk med olja - som var full - så genast trodde jag att Lars-Åke tittat på fel burk. Ja min man är inte så teknisk när det gäller bilar så man fick ju genast onda aningar.   Sorry darling! När vi var klara med mötet så bad jag Sonja hänga på efter mig så jag skulle kunna ta mig till Statoil och köpa olja. Jo jag kom dit. Och fyllde på olja men inte fungerade det. Kopplingen tog inget alls. Snabbt ringde man pappsen, han är ju gammal bilmek. "Trampa ner kopplingen några gånger" var rådet jag fick. Har du tur så kan luftfickan försvinna. Hmm, jag trampade och trampade men inte hade jag någon tur. Jamen då kan du lufta via en liten "nippel". Och hur lätt var den att hitta när man inte visste hur den såg ut!? Det var inget annat än att ställa bilen kvar på Statoil och så skjutsade Sonja hem mig. Tack!

Idag på morgonen gick vi upp onödigt tidigt för att åka och kolla in bilen och se om "Berra's" kunde hjälpa till. Hmm, jo efter lite påtryckning kunde han väl tänka sig det utan att vi behövde boka tid en vecka frammåt.  Han luftade kopplingen (det var den lille nippeln som jag trodde det var) och så fungerade bilen igen. Men nu skulle han ta hem en slavcylinder och byta ut så vi skall förmodligen slippa sådana här missöden i fortsättningen.



Toyota Coralla årsmodell -88

 

Sedan for jag till Katrineholm för "mammo". Och tillbaka till Flen för att träna lydnad och uppletande. Vi körde platsliggning med skott idag. Inga problem. Lydnaden gick faktiskt riktigt bra också. Och uppletandet, ja gör han så här på tävling då blir det bra. Fyra skick, fyra föremål och ut och in som en kanon. Kattmat är gott!   

 

Sedan åkte jag hem och lagade lite mat. Vi skulle till Eskilstuna för Lucas fyllde 3 år. Lars-Åkes barnbarn. (Och mitt lite grand i alla fall).

 

Lucas och Tilda tittar på TV

 

Linslusen vill inte vara med på bild.

 

Nix, försök inte.

 

Tilda däremot ställer alltid upp.

 

Lucas hade fått en batteridriven bil av mamma och pappa.

 

Jaha så åkte vi hem igen. Tänkte inte åka upp till klubben ikväll eftersom jag tyckte det blev lite sent. Men Carina hade lite problem med tävlingsprogrammet, så jag åkte upp och vi redde ut det. Sedan fick Razzel och Röja springa av sig lite.

Det var allt för denna gång.

 

Tjingeling  

Mia

Ovido - Quiz & Flashcards